realisatie nexxite

Interview jeugdprins Jordy II van de Sjraveleirs

Jordy (rechts) op de foto met zijn broertje Randy

Wie ben je, waar woon je en wat zijn je hobby’s?
Ik ben Jordy Custers, 10 jaar en woon op Onder de Kerk 21C in Heer. Mijn hobby’s zijn voetbal en wielrennen, dat doe ik samen met papa en soms met mijn oom Roger.

Kom je uit een voetbalnest?
Een beetje, papa heeft altijd bij Heer gevoetbald en is nu trainer van Heer 2. Mijn broertje Randy houdt niet zo van voetbal. Wel van carnaval, hij zit nu bij de Sjraveleirkes, dat is erg leuk, we kunnen samen alles vieren.

Bij welk team speel je bij RKSV Heer, waar sta je in het veld en wat is je favoriete plek?
Bij de E1, ik ben keeper. Dat is ook mijn favoriete plek.

Wat is tot nu toe je beste actie, waar ben je goed in?
Ik ben goed met lage ballen, een lijnkeeper, de rest moet ik nog leren.

Wat is je favoriete speler en club?
Davy Klaassen van Ajax, dat is mijn favoriete club.

Wat is jouw grote droom?
Dat ik later net zo goed kan keepen als Jasper Cilessen.

Waarin voel jij je het lekkerst, in een voetbalpak of prinsenpak?
In beide, maar trainen in een prinsenpak vind ik wel een beetje gek :)

Hoe ben je als Prins gevraagd en hoe voelde dat?
Op de voicemail stond een bericht van de Kroenroad en mama heeft me dit laten horen. Zij vroegen of ik de nieuwe jeugdprins van de Sjraveleirs wilde worden.
Ik was meteen enthousiast, voor papa hoefde het niet, maar omdat ik het zo sjiek vond was hij snel overtuigd. Ik vind het heel speciaal dat net ik ben gekozen uit alle kinderen die het ook hadden kunnen worden.

Wat is je mooiste ervaring tot nu toe van het Prins zijn?
Het uitroepen op zondag 12 januari en de reacties van iedereen in de zaal.

Carnaval staat voor de deur, is de functie van prins Jordy de 2e te combineren met voetbal?
Nog wel omdat we geen wedstrijden spelen, soms moet ik een zaaltraining overslaan.

Ik kan me zo voorstellen dat je een druk programma hebt, wat staat er nog allemaal op het programma?
Ik weet niet alles precies maar er komt een brunch, we gaan nog naar de Sjlaaibök van Amby, de Galamiddag in Heer, prins uitroepen van Maastricht, uitreiken van ’t Sjraveleirke en carnaval natuurlijk.

Waar verheug je je het meeste op?
De optocht! Dat ik op de prinsenwagen door Heer ga.

Wat vind je het leukste aan het zijn van jeugdprins?
Feesten! En als laatste naar huis gaan…

Als je iets zou mogen veranderen bij RKSV Heer, wat zou dat dan zijn?
Dat pap geen trainer meer is van mij en dat we ook zouden trainen aan de Laan in den Drink.

Wat zou je nog kwijt willen aan alle leden van RKSV Heer, voor wat betreft voor, en tijdens  het carnaval?
Ik wens iedereen een fijne carnaval en veel plezier. Hopelijk komen we elkaar nog tegen in Heer tijdens die dagen.