Koppositie behouden!

22-04-2018 | Club

Vandaag heten wij onze gasten uit Heerlen van harte welkom op ons Sportpark Rabobank Heer. Sporting Heerlen is de fusie naam van de verenigingen SV Heerlen en Heerlen Sport, die op 1 juli 2012 hun krachten bundelden. De vereniging heeft momenteel 7 senioren teams, 1 damesteam en 20 jeugdteams. In het seizoen 2014-2015 promoveerde Sporting Heerlen naar de 1e klasse KNVB om vervolgens in het seizoen 2015-2016 te degraderen naar de 2e klasse. Momenteel staat de ploeg op een 5e plaats met 35 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 36 voor en 20 tegen doelpunten. Hiermee is Sporting Heerlen het team met de minste tegendoelpunten in de 3e klasse A.

Heer wist zich in de uitwedstrijd bij SCM goed te herstellen van de forse thuisnederlaag die men eerder dit jaar geleden had. Een gelijkspel was, gezien het totale verloop van de wedstrijd dan ook een terechte uitslag. Vandaag treden de Rood Groenen aan tegen Sporting Heerlen. De uitwedstrijd werd door laatst genoemd team met 2-0 gewonnen, dus ook hier heeft Heer wat goed te maken. Bij winst wordt de koppositie behouden, maar men moet zich realiseren dat men speelt tegen de ploeg met de minst gepasseerde verdediging en tevens tegen een ploeg die ook 3 punten nodig heeft om aansluiting te blijven behouden met de kopploegen in de 3e klasse A. De confrontatie tussen de meest scorende ploeg en de minst gepasseerde ploeg is zonder meer interessant en zou garant kunnen staan voor een leuke wedstrijd.

Scheidsrechter dhr S.J.M. Janssen, prettige wedstrijd!
Pupil van de week Dano Koenen | JO9-2