De draad weer oppakken!

02-02-2019 | Club

Morgen heten wij onze gasten uit Hoensbroek van harte welkom op ons sportpark. FC Hoensbroek werd opgericht in 1946 en behoort met de bijna 600 leden tot de grotere verenigingen binnen de gemeente Heerlen. De club heeft momenteel 5 senioren teams, 1 dames team, 1 veteranenelftal, 1 veteranen zevental en in totaal 23 jeugdteams waaronder 2 meidenteams. FC Hoensbroek degradeerde afgelopen seizoen uit de 1e klasse en het team staat momenteel op een 12e plaats met 8 punten uit 13 wedstrijden. De ambitieuze vereniging wil met alle standaardteams zo hoog mogelijk spelen en bij de jeugdteams komt dit duidelijk naar voren. JO19-1 speelt Landelijke 4e divisie en andere standaardteams van de jeugd spelen Hoofdklasse. Het eerste team zit weer in een opbouw fase met voor het merendeel jonge spelers. Toch zal de vereniging op dit moment geen genoegen nemen met de huidige 12e plaats op de ranglijst en vandaag graag 3 punten mee naar huis nemen. Dat de ploeg zich niet zomaar gewonnen geeft blijkt wel uit de wedstrijd tegen BSV Limburgia, waarbij zij na een 0-3 achterstand nog terugkwamen tot 2-3.

Heer dient de draad, na de nederlaag tegen BSV Limburgia, weer op te pakken. Zoals het er nu naar uitziet is Limburgia voor alle teams een maatje te groot en de overige teams moeten gaan strijden voor de titel “best of the rest”. De oefenwedstrijden in de afgelopen periode lieten zien waartoe de Rood Groenen in staat zijn. Alertheid blijft geboden en de spelers zullen, voor een goed resultaat, ieder wedstrijd moeten vechten totdat het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Vandaag, zoals al aangegeven, een ambitieuze tegenstander die goede wedstrijden afwisselt met mindere wedstrijden. 3 punten zijn noodzakelijk om in de top drie te blijven vertoeven.

Scheidsrechter R.J. de Graaf, prettige wedstrijd!