Is de gretigheid er weer?

17-03-2019 | Club

Vandaag heten wij onze gasten uit Beek van harte welkom op ons sportpark. Deze roemrijke club werd officieel opgericht in 1920 en beleefde heel veel hoogtepunten gedurende haar bestaan. Het landskampioenschap (1971) bij de zondagamateurs en het winnen van de landelijke amateur beker in 1981 maken daar zeer zeker onderdeel vanuit. Na in 1994 te zijn gedegradeerd naar de 4e klasse begon de opmars weer en werd in het seizoen 2010-2011 promotie naar de 1e klasse behaald. Hier vertoefde men echter maar één seizoen en was degradatie naar de 2e klasse een feit. Sindsdien speelt Caesar in deze klasse en verleden jaar werd hier de eerste periode titel behaald. Sinds januari wisselt de ploeg overwinningen en nederlagen af, maar ongetwijfeld zullen zij trachten, net als verleden seizoen, mee te strijden voor de 3e periode. Een goede tegenstander waarmee Heer in het verleden al vele malen de degens heeft gekruisd en de ouderen onder ons zullen zich ongetwijfeld herinneren dat dit meermaals gebeurde onder het toeziend oog van verscheidene duizenden toeschouwers.

Heer heeft tot nu toe moeite om de draad weer op te pakken. In het nieuwe jaar 2019 werd slechts één punt gehaald en daalden de Rood-Groenen een paar plaatsen op de ranglijst. Helemaal niet erg, want we zijn immers weer nieuw in de 2e klasse en staan nog altijd op een goede klassering. Het is echter ook goed om weer eens een overwinning te behalen. Goed voor de rangschikking, goed voor het zelf vertrouwen en uiteraard ook goed voor de supporters die trouw iedere wedstrijd, thuis of uit, bezoeken. De afgelopen, voetballoze, periode heeft er in ieder geval toe bijgedragen dat blessures konden genezen en spelers weer fit genoeg zijn om deel uit te maken van selectie. Diezelfde voetballoze periode zou ook gezorgd moeten hebben voor hernieuwde gretigheid in het veld. We zullen het vanmiddag hopelijk zien.

Scheidsrechter  M.J.J. Lahaije, prettige wedstrijd!
Pupil van de week Xavi Luijten | JO8-1