Beste ploeg van Maastricht?

19-05-2019 | Club

Op deze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen heten wij vandaag onze buren van VV Scharn van harte welkom op ons sportpark. Scharn is al jaren een vaste waarde in de 2e klasse en ook dit seizoen hebben zij zich weer gemakkelijk weten te handhaven. Over Scharn hoef ik jullie natuurlijk niet veel te vertellen. De kwaliteit van hun jeugdopleiding is alom bekend en voor hun senioren teams kunnen zij dan ook uit de vele jeugdtalenten putten. Ongetwijfeld zal Scharn de 4-3 nederlaag van de thuiswedstrijd willen wegpoetsen en het blijft daarom oppassen geblazen voor onze Rood Groenen. Wedstrijden tussen Heer en Scharn zorgen altijd voor extra (gezonde) emotie in en buiten het veld. Zolang e.e.a. sportief blijft is dit een mooie zaak en goed voor de wedstrijd.

Heer heeft zich, na een moelijke herstart, na de winterstop goed hersteld en wist uit de laatste 4 wedstrijden 9 punten te behalen. Enige minpuntje is dat het soms lijkt of er de ene helft een totaal andere ploeg staat dan in de andere helft, m.a.w. de constantheid ontbreekt. Maar zoals zovaak gezegd, indien je ook mindere wedstrijden met een overwinning weet af te sluiten dan is de kwaliteit van de overwinning snel vergeten. In de competitie staat voor beide teams vandaag niets meer op het spel. Wat echter wél meespeelt is wie de beste ploeg van Maastricht wordt. Geen officiële titel, maar het zou leuk zijn indien Heer deze “titel” na vele jaren weer eens in de wacht zou kunnen slepen. Met nog 2 wedstrijden te gaan zou één punt vandaag genoeg zijn om dit te kunnen vieren.

Scheidsrechter F.P.N.A.H. Franssen, prettige wedstrijd!
Pupil van de week Keano Grünberg | JO9-2