Overleg over hervatten trainingen

22-04-2020 | Club

Gisteren is de lang verwachte persconferentie geweest. Helaas heeft deze nog niet gebracht wat we wel gehoopt hadden. Kort samengevat:
- Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel. (geen officiƫle wedstrijden)
- Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten sporten.
- Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar maar dan met 1,5 meter afstand.
- Gemeente maakt hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeentes ontstaan.

Deze versoepeling betekent op dit moment echter niet dat Sportpark Rabobank Heer volgende week weer geopend zal zijn. Wij willen op dit moment geen overhaaste beslissingen nemen. RKSV Heer gaat eerst in overleg met Maastricht Sport/Gemeente Maastricht om te bekijken wat de mogelijkheden zijn en of de trainingen weer hervat kunnen worden. Op basis van de informatie van de Gemeente Maastricht /Maastricht sport, zal het bestuur van RKSV Heer en standpunt innemen en dit publiceren.